24/7/12

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας τσαγιού στο Συρράκο

Πάνω απο 600 ματσάκια τσαγιού κατασχέθηκαν στο Συρράκο απ' την αστυνομία Πραμάντων.
  Αν η συγκομιδή ξεπερνάει το μισό κιλό την ημέρα, ο ...συλλέκτης (έμπορος;;;),  θα έχει προβλήματα με το Δασαρχείο
  Όπως έγινε γνωστό από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, διαπιστώθηκε μετά από τηλεφωνική καταγγελία του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων παράνομη συγκομιδή τσαγιού



To συμβάν σημειώθηκε στην Τοπική Κοινότητα Συρράκου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, όπου οι ανωτέρω υπάλληλοι κατάσχεσαν 40 χλγ τσαγιού και προέβησαν στις νόμιμες ενέργειες, όπως ορίζεται στη Δασική Αστυνομική Διάταξη του Δασαρχείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.


Το αστυνομικό τμήμα Πραμάντων ειδοποιήθηκε πριν δύο βδομάδες περίπου απ’ τον φορέα διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου ότι αλλοδαποί κατείχαν...
μεγάλη ποσότητα τσαγιού σε εγκαταλειμμένη οικεία στο Συρράκο και προτίθενται να την πουλήσουν (προς 1,5 – 2 ευρώ το ματσάκι). Η ποσότητα του τσαγιού ήταν αρκετά μεγάλη (υπολογίζεται γύρω στα 40 κιλά – πάνω από 600 ματσάκια τσαγιού). Η αστυνομία Πραμάντων αφού ανακάλυψε την ποσότητα αυτή προέβη στην δημοπράτησή της (ως όφειλε) με πλειοδότη τον τοπικό εκπρόσωπο της Κοινότητας Συρράκου και κατόπιν μεταφέρθηκε σε υπόγειο χώρο στο Συνεδριακό Κέντρο Συρράκου.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα Διάταξη επιτρέπεται η συλλογή με κοπή ειδών των φυτών αχίλλεια, δυόσμος, θρούμπι, θυμάρι μελισσόχορτο, μέντα, ρίγανη, σιδερίτη ή τσάϊ του βουνού ή ελληνικό τσάϊ, σκορπίδι, σπαθόχορτο, στάχυς, τεύκριο, σπληνόχορτο, φασκόμηλο, χελιδόνιο μόνο μετά την ανθοφορία τους και ειδικότερα για το τσάϊ μετά την 10η Ιουλίου. 

Επίσης επιτρέπεται η συλλογή ανθών τίλιου ή φιλύρας ή φλαμουριάς και σαμπούκου απαγορευμένης της κλάδευσης των δέντρων. Ωστόσο η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής των παραπάνω ειδών δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό του μισού (½ ) κιλού κατ’ άτομο και ημέρα.
 
 http://sirrakiotis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου